Stara njemačka receptura za eliksir zdravlja
Namjena ovoga eliksira je prvenstveno preventiva kod arteroskleroze (žačepljenje arterija), reguliranje visokog krvnog tlaka, jačanje imunog sistema, čišćenje jetre, sprječavanje i liječenje prehlada i još mnogih drugih poremećaja i bolesti.

Smatra se da ovaj lijek može izliječiti i najzločudnije bolesti poput nekih vrsta raka, a navodno je i eliksir mladosti jer pomlađuje čitav organizam.

Potrebni sastojci:


Postupak pripreme:

  1. Češnjak očistite od ljuske. Najlakši način za čišćenje češnjaka je da ga stavite u plastičnu posudu, poklopite ju i dobro protresete. Ljuska će se sama odvojiti od češnjaka i uštediti Vam hrpu živaca :)
  2. Limun dobro operite bez obzira radi li se o organskom ili limunu iz konvencionalnog uzgoja. Moj savjet je da limun očistite od svih vrsta toksina tako da ga potopite u vodu i pospeta sa žlicom sode bikarbone. Drugi način je da u vodu sipate nekoliko žlica enzima. Potrebno ga je držati pod vodom od 3 - 24 sata (ovisno o vrsti uzgoja).
  3. Đumbir također pročistite na isti način ali ga je dovoljno držati oko pola sata u vodi. Nakon što je očišćen ogulite mu kožicu.
  4. 1,8 L vode naspite u veću metalnu posudu (oko 4 litre zapremnine). 
  5. Limun sa korom isjecite na manje komade te zajedno sa češnjakom i đumbirom ubacite u blender i sameljite, dodajte preostalih 2 dL vode kako bi se smjesa lijepo sjedinila.
  6. Smiksanu masu nalijte u pripremljenu posudu sa vodom i zagrijte tekućinu do ključanja.
  7. Kada tekućina baci prvi ključ maknite posudu sa vatre i ohladite.
  8. Ohlađenu tekućinu možete ali i ne morate procijediti, potrebno ju je još naliti u staklene boce koje ćete čuvati u hladnjaku.

Doziranje:

Ovaj eliksir pije se ujutro na prazan želudac, prije jela. Svako jutro popijte 2dL ove tekućine.
Kura traje 3 tjedna, nakon čega se pravi prekid od tjedan dana, pa se postupak ponavlja sljedeća 3 tjedna. 

Komentari

Popularni postovi s ovog bloga

Kako najbrže osloboditi kalcij iz ljuski od jaja?

Uzgoj rajčice u organskom vrtu

Tablica dobrih i loših susjeda u vrtu